Conform Directivei 2000/13/CE A PARLEMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:
Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
Crustacee si produse derivate;
Oua si produse derivate;
Peste si produse derivate;
Arahide si produse derivate;
Soia si produse derivate;
Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avealla), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci (Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
Telina si produse derivate;
Mustar si produse derivate;
Seminte de susan si produse derivate;
Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;